Kjeve- og ansiktsmerter

Kjeve- og ansiktsmerter

Spenninger i kjevemuskulaturen er et vanlig problem, ofte relatert til stress. Disse spenningene kan foruten en ubehagelig følelse av anspenthet rundt kjeven forårsake andre symptomer som hodepine, svimmelhet, øresus, nakkesmerter eller ansiktssmerter.

 

Selvom kjevespenningene henger sammen med stress er som regel det totale årsaksbildet mer komplisert. Effektiv behandling av kjevespenninger må ofte være sammensatt. Behandling kan bestå av leddkorreksjon til kjeve- og / eller nakkeledd, massasje av kjevemuskulaturen, bittskinne, kraniebehandling og forkjellige typer øvelser.

 

Pasienter med kjevespenninger reagerer ofte raskt på riktig behandling.

 

 

Smerter i ansiktet

 

Ofte er ansiktssmerter relatert til kjeveledd/kjevemuskulatur. En annen kjent årsak er irritasjon på trigeminusnerven; dette kan gi sterke og noen ganger uutholdelige smerter. Det er også mange andre årsaker til nummenhet og smerter i ansiktet, bl.a nedsatt bevegelighet av ledd i nakken og triggerpunkter i hodebunn-, nakke- og halsmuskulatur.

 

Vanligvis kan disse smertene behandles med en kombinasjon av kiropraktikk, akupunktur, massasje og kraniebehandling. Snakk med kiropraktoren din slik at du kan få stilt en diagnose og få tilpasset et riktig behandlingsopplegg.

Behandlingen skal gi bedring på relativt kort tid (2-4 uker) og vil i de fleste tilfeller trenge noe oppfølgende vedlikeholdsbehandling.


Hvis du vil vite litt mer om effektiviteten av behandling av kjevesmerter: les her


© 2011 | ARENDAL KIROPRAKTISKE SENTER | Tel: 37 00 44 44 | E-post: post@kiropraktor-arendal.no | Org.nr. 971328282

Nettsideløsning og Webdesign fra Mosoft : Web